Ons team

Joost Kemperink
Fiscalist / Jurist
filosofie / theologie / juridische wetenschap / leren omgaan met wat je als mens tegenkomt / voetbal (Heracles) / Twente als streek / wintersport

EVEN VOORSTELLEN

Over Joost Kemperink

Joost is civilist, fiscalist, kandidaat-notaris en heeft als specifiek aandachtsgebied het ondernemingsrecht, waaronder de diverse ondernemingsvormen, in het bijzonder die van de coöperatie. Zijn werkzaamheden bestaan uit fiscale en juridische advisering (integrale advisering) aan rechtspersonen en personenvennootschappen over zich aandienende kwesties waaronder financiering, juridische en fiscale vormgeving, herstructureringen, fusies, splitsingen. Van 1997 tot 2004 was Joost buitengewoon hoogleraar vergelijking ondernemingsvormen aan de Nyenrode Business Universiteit. Joost heeft van 1990 tot 2013 (parttime) gewerkt bij de Rijksuniversiteit Groningen o.a. als docent rechtspersonenrecht en personenvennootschappen. Vanaf 2005 medeoprichter en bestuurder van dfb adviesgroep coöperatie B.A. Daarvoor was Joost werkzaam als partner bij EY en adviseerde op fiscaal en juridisch gebied. Van 2014 tot en met 2019 was Joost als partner verbonden aan Crowe Foederer.

Opleiding

Nederlands recht en Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen

Voorgaande werkgevers

Crowe Foederer/ d f b adviesgroep/ Rijksuniversiteit Groningen/ Nyenrode Business Universiteit / EY

Bij Gearwurk sinds

januari 2020

Publicatie
Co-auteur van de hoofdstukken ‘Coöperatie: samenwerking van leden’ en ‘Fiscale aspecten van de coöperatie’, in het op 25 oktober 2019 verschenen “Handboek notarieel ondernemingsrecht, vereniging, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij”

ONZE DIENSTVERLENING

Benieuwd wat wij voor u
kunnen betekenen?

Iedere klant verdient persoonlijke aandacht. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.