jos-kemperink

Joost is civilist, fiscalist, kandidaat-notaris en heeft als specifiek aandachtsgebied de rechtsvorm coöperatie. Zijn werkzaamheden bestaan uit fiscale en juridische advisering (integrale advisering) aan rechtspersonen en personenvennootschappen over zich aandienende kwesties waaronder financiering, juridische en fiscale vormgeving en herstructureringen.

 

In 2006 is Joost Kemperink gepromoveerd op ‘Vraagstukken rond (terug)storting op nv/bv-aandelen en van coöperatierecht’.

 

Van 1997 tot 2004 was Joost buitengewoon hoogleraar vergelijking ondernemingsvormen aan de Universiteit Nyenrode. Van 1990 tot 2013 heeft Joost Kemperink (parttime) gewerkt bij de Rijksuniversiteit Groningen en verrichtte wetenschappelijk onderzoek over de coöperatie, gaf colleges en verzorgde werkgroepen over rechtspersonenrecht en personenvennootschappen. Vanaf 2005 is Joost medeoprichter / adviseur / lid / partner / bestuurder van dfb adviesgroep coöperatie B.A.
Van 1975 tot 2005 was hij werkzaam bij EY, vanaf 1983 als partner, adviseerde in het bijzonder coöperaties op fiscaal en juridisch gebied.
Van 2014 tot en met 2019 was Joost als partner verbonden aan Crowe Foederer en werkzaam zowel vanuit de vestiging Groningen als vanuit de vestiging Lelystad.

 

Joost is co-auteur van het hoofdstuk ‘Coöperatie: samenwerking van leden’ en het hoofdstuk ‘Fiscale aspecten van de coöperatie’, opgenomen in het op 25 oktober 2019 verschenen “Handboek notarieel ondernemingsrecht, vereniging, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij”, Serie vanwege het Van der Heijden Instituut.

 

<< TERUG