jos-kemperink

Contactgegevens

+31 (0)6 25 04 05 68

jos@gearwurk.nl

 

Joost in het kort

filosofie / theologie / juridische wetenschap / leren omgaan met wat je als mens tegenkomt / voetbal (Heracles) / Twente als streek / wintersport

 

terug-team

Joost is civilist, fiscalist, kandidaat-notaris en heeft als specifiek aandachtsgebied het ondernemingsrecht, waaronder de diverse ondernemingsvormen, in het bijzonder die van de coöperatie. Zijn werkzaamheden bestaan uit fiscale en juridische advisering (integrale advisering) aan rechtspersonen en personenvennootschappen over zich aandienende kwesties waaronder financiering, juridische en fiscale vormgeving, herstructureringen, fusies, splitsingen.

 

Van 1997 tot 2004 was Joost buitengewoon hoogleraar vergelijking ondernemingsvormen aan de Nyenrode Business Universiteit. Joost heeft van 1990 tot 2013 (parttime) gewerkt bij de Rijksuniversiteit Groningen o.a. als docent rechtspersonenrecht en personenvennootschappen.

 

Vanaf 2005 medeoprichter en bestuurder van dfb adviesgroep coöperatie B.A. Daarvoor was hij werkzaam als partner bij EY en adviseerde op fiscaal en juridisch gebied. Van 2014 tot en met 2019 was Joost als partner verbonden aan Crowe Foederer.

 

Samenvatting

- Functie: Fiscalist / Jurist / Partner

- Opleiding: Nederlands recht en Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen

- Voorgaande werkverbanden: Crowe Foederer/ d f b adviesgroep/ Rijksuniversiteit Groningen/ Nyenrode Business Universiteit / EY

- Werkt bij Gearwurk sinds: 1 januari 2020

 

Andere professionele activiteiten

- bestuurder van een productiebedrijf

 

Publicatie

Co-auteur van de hoofdstukken ‘Coöperatie: samenwerking van leden’ en ‘Fiscale aspecten van de coöperatie’, in het op 25 oktober 2019 verschenen “Handboek notarieel ondernemingsrecht, vereniging, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij”

 

Gepromoveerd op ‘Vraagstukken rond (terug)storting op nv/bv-aandelen en van coöperatierecht’

 

Waarom Gearwurk?

Omdat samenwerking, coöperatie tussen verschillende disciplines borg staat voor een goed, verantwoord, deskundig advies aan de cliënt.

 

Waarom ik van mijn werk houd?

Omdat werk mij in verbinding brengt met de wereld om mij heen, met verschillende personen, werkverbanden, ondernemingen. Omdat mijn werk mij voortdurend uitdaagt kwesties te ontrafelen, te analyseren en mij in contact brengt met mensen die ik kan bijstaan.

gearwurk-wit

 

Van Knobelsdorffplein 14

9203 DJ  Drachten

 

Helperpark 304

9723 ZA Groningen

 

T 0512 74 51 35

info@gearwurk.nl